07 November 2017

Two Austal Guardian Class for Timor Leste

07 November 2017


Austal’s Guardian Class Pacific Patrol Boats (image : Austal)

Commonwealth Announces Intent Purchase Two Additional Pacific Patrol Boats

Austal (ASX:ASB) welcomes the announcement by the Australian Prime Minister, Malcolm Turnbull and Timor-Leste Prime Minister, Mari Alkatiri, that Timor Leste would take two of Austal’s Guardian Class Pacific Patrol Boats (PPBs). When contracted this will increase the total production quantity to 21 from the 19 already committed. The announcement was made at the Asia Pacific conference that was attended by both Prime Ministers.

Following on from a visit to Austal’s dedicated patrol boat facility earlier that day, Prime Minister Alkatiri joined Prime Minister Turnbull to make the announcement, heralding a step forward in regional cooperation.

“The PPB program is intended to aid regional security in the South Pacific by helping to secure the Timor Leste maritime border and represents an example of defence diplomacy fostering close relations between countries in the Asia-Pacific,” Austal CEO David Singleton said.

“The first of the current order of Guardian Class patrol boats is already well into its construction phase and is running on time and on budget. Handover of the first vessel is projected to be in the third quarter of CY 2018,” Mr Singleton said.

“The Guardian Class patrol boat project at Austal is supporting 200 direct jobs and a further 200 indirect jobs in the broader industry. This is in addition to several hundred more jobs supported by a large commercial export ship currently being built in the Henderson yard,” he said.

“We are working on other export opportunities for the Guardian Class patrol boat thereby helping Australia sustain its sovereign naval shipbuilding industry which has already delivered over 40 Patrol Boats to international customers,” Mr Singleton said.

The Pacific Patrol Boat contract was awarded to Austal in May, 2016 and is worth $305m for the original 19 vessels and associated in service support.

Austal has separately partnered with Fassmer of Germany for the Commonwealth of Australia’s $3.5 Billion Offshore Patrol Vessel program and is in a teaming agreement with ASC to compete for the build of the $35 Billion Future Frigate Program.

(Austal)

12 komentar:

  1. Lah anggota faifdifens pawa gak dibagi?
    Ada yg powernya lg mredup tuch bocor haha!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Itukan timor leste beli om. Bayarnya pake minyak di celah timor kayaknya, disedot om ostrali semua deh tuh kayaknya.

      Biar sama-sama faifdifens kalo takde wang ya sayonara aja deh. Mending beli kapal aseng yg murah meriah xixixi

      Hapus
    2. Kalau mau kapal yang murah meriah mending beli kapal kertas aja,xixixi.

      Hapus
    3. lah..kan namanya faidefens pawa om palu..knp harus bagi2..kan nti nya kumpul bareng..bikin party..klu kurang rame,tinggal seru aja guruh dari utara..pasti mantaplah..pukul gendang sama2..trung tung tung...

      Hapus
    4. PPB itu program Australia buat negara2 kecil di Pasifik. Vanuatu dan Micronesia contohnya. Kalau kita tidak bisa bikin kapal patroli sendiri, mungkin juga bisa diikutsertakan.

      IMHO KPLP ada bagusnya jadi observer di program ini. Sekilas tugasnya lumayan mirip.

      Hapus
    5. yoi om irs, kapal kplp jg keren2 ada damennya haha!

      kalo mnurut pendapat guwe, tambah satu lagi om, kapal kastem alias bea cukai.

      di stiker jenis kapal osi ini, tertulis selain tugas patroli perbatasan jg custom.

      kmrin latihan cuman sama bakamla & anak buahnye kanjeng mamih, pasukan bom om haha!

      Hapus
    6. haha! om anak kalo dtg ke party naek gojek/uber kan kurang seruw keles.. enakan naek limo turun di red karpet da da dag2x, plng dijemput lgs, gak usah pencet aplikasi haha!πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

      Hapus
    7. haha! kalo minyaknya ada, kalo cmn propajanda doank, bisa2 osi jd juragan akik tuch om joni haha!πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

      Hapus
  2. moncong kapal austal tebal banget. apakah kapal patroli mampu menembus ombak dashyat di samudra di australia? dan bentuk memecah gelombang radar menjadi sangat kecil sehingga siluman.. itu tujuan desainnya? gmn kl kapal2 patroli indonesia yg moncong tidak bagus untuk menangani ombak2 gede? dibuat donk kayak model itu..

    BalasHapus
  3. Habisla al tni... timor leste sudah beli kapal baru ni... mesti kapal selam indo tercirit.... katanya projek kfx dan satelit gagal sebab tak bayar duit muka... betul ke tuuu... :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. tentuww tidak, soalnye

      donasi itu om dendeng, masa uda lama jd wn malaysie awak takde bs cakap inglis haha!

      jom baca nich..sambil setor jidat donk tung tung tungπŸ”¨πŸ”¨πŸ”¨ smoga kali ini gak mleset haha!
      https://en.wikipedia.org/wiki/Pacific-class_patrol_boat

      Hapus