04 Mei 2018

F-35A Training Equipment Delivered

04 Mei 2018


RAAF F-35A Lightning II (photo : RAAF)

One of the world’s largest aircraft has landed at RAAF Base Williamtown today carrying the first delivery of Australia’s state of the art training equipment for the Joint Strike Fighter.

Minister for Defence, Senator the Hon Marise Payne said the Antonov An-124 touched down this afternoon after a two day journey from the United Kingdom carrying equipment for the Australian F-35A Integrated Training Centre.

“Today’s deliver includes an Ejection Systems Maintenance Trainer which is a replica of the F-35A aircraft escape systems and a Weapons Load Trainer, which replicates the F-35A fuselage, including the weapons bay and wing hard points.

“The equipment delivered today will provide Australia with its own F-35 pilot and maintainer training capability and will form part of the overall Australian F-35A Training System,” Minister Payne said.

“Importantly this equipment will enable our pilots and crews to train without having to remove aircraft from flight schedules.

“This is an important milestone with two of Australia’s F-35A aircraft to be based at RAAF Base Williamtown from December 2018 and pilot training expected to commence at Williamtown from mid next year."

Minister Payne said future deliveries to Williamtown’s No. 2 Operational Conversion Unit will include six Full Mission Simulators required for F-35A pilot training.

“The first two of these six simulators will be delivered later this year,” she said.

The Antonov departed Yorkshire on 30 April 2018, with stop overs at Gujarat, India and Senai, Malaysia before arriving to Williamtown.

RAAF Base Williamtown last hosted an Antonov 124—the ‘baby’ of the Antonov heavy lift fleet—approximately ten years ago.

(Aus DoD)

18 komentar:

  1. Pesawat kalkun yg ditolak india

    BalasHapus
    Balasan
    1. ARHANUD TNIAD harus punya antidotnya segera instal seri "S" di eltari kupang

      Hapus
  2. Kirim equipment pake Antonov An-124. Dari perusahaan ekspedisi mana tuh?
    Bukannya Rusia dah embargoin ekspedisian udaranya? Atau embargoan hanya berlaku buat NATO aja tuh yaa..?

    :p

    BalasHapus
  3. "Ejection Systems" penting ini buat keselamatan pilot2, jgn sampe kejadian su 30 ruski, inggris dan sbg berulang2. padahal uda ada kursi eject, macet ato gimana sich haha!πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


    https://international.sindonews.com/read/1302738/41/burung-tabrak-mesin-pesawat-jet-tempur-rusia-jatuh-di-suriah-1525340411

    BalasHapus
    Balasan
    1. Jgnkan Su35,F22 atau F35 pun bisa jatuh bila kemasukan burung hihi

      Hapus
  4. Oohh iyaa.. mungkin F-18 Hornet Aussie bisa didermakan kepada malons karena sedang krisis jet pejuang.. wkwkwkwk.. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    BalasHapus
    Balasan
    1. Percuma juga didermakan ke malassia, tak de anggaran buat mengambilnya dr sotroli.
      Negara miskin

      Hapus
  5. Sementara itu F16 Block C/D mau di SLEP sampai 2048.
    Edun

    https://www.defensenews.com/air/2017/04/13/lockheed-says-it-can-double-f-16-s-service-life-but-will-have-to-compete-for-opportunity/

    BalasHapus
  6. White people of Australia throw their caught illegal migrants in the middle of Ocean without mercy.

    Condemn this white people. They are evil!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wah rasis bener ini orang,mau yg kulit putih,hitam,kuning,coklat itu sama semua dihadapan Tuhan bro...Tuhan aja gk membeda2kan dan gk rasis bro,knp pula bro yg rasis

      Hapus
  7. Naga2nya T50 KAI bakalan dapet project gede nih... gile cing $ 16.000.000.000 untuk pesanan 350 pesawat dari US...!!!
    Tinggal lawan Boeing yg sialnya belum reliable dan punya jam terbang tinggi seperti FA50 yg dipakai TNI.

    https://www.defensenews.com/digital-show-dailies/air-warfare-symposium/2017/02/27/the-t-x-battle-comes-down-to-lockheed-and-boeing/

    BalasHapus
    Balasan
    1. seharusnya indonesia juga kecipratan komisi mas karena sudah ikut mempromosikan TA50.. wkwkwkwk..Mungkin bisa kecipratan buat komponen seperti bagian sayap besawat atau sirip tegak(rudder) kan lumayan buat PT DI.. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

      Betul juga ya.. kan sebelum indonesia membeli TA50 tidak ada negara lain yg mau membeli. Setelah indonesia membeli secara berturut-turut dapat pesanan dari Irak-Filiphina-Thailand dan sekarang US.

      pun saat indonesia membeli LPD, KCR, kapal selam doktrin kita sperti diikuti filiphina dan beberapa negara afrika barat. Yakin sekali saya jika pesawat IFX sudah diproduksi negara2 itu juga pasti ingin membeli..

      Hapus
    2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
  8. Mending mamarika ngajak indo buat pesawat f35 spya laku keras kyak pesawat korea.
    Hehehehehe ngareb

    BalasHapus
  9. Mending mamarika ngajak indo buat pesawat, viar antar laku keras kyak korea

    BalasHapus